Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Ιδρυματικό E-mail και E-Class

Οι δύο αυτές υπηρεσίες αποτελούν το Α και το Ω της καθημερινής σου ενημέρωσης και, γενικά, επαφής με το Πανεπιστήμιο. Μέσω αυτών, ενημερώνεσαι για τυχόν αλλαγές στα μαθήματα σου καθώς και λοιπές αξιοσημείωτες δραστηριότητες, εγγράφεσαι σε μαθήματα και αποκτάς πρόσβαση στο υλικό τους (μέσω E-Class) και αλληλοεπιδράς με τους καθηγητές και τους συμφοιτητές σου όταν αυτό δεν είναι εφικτό δια ζώσης. Κάνε καθημερινή σου συνήθεια να βλέπεις και τα δύο!

Φοιτητολόγιο (e-studies)

Μέσω της υπηρεσίας του φοιτητολογίου μπορείς να παρακολουθείς την ακαδημαϊκή σου πορεία (βαθμό μαθημάτων, μέσο όρο κ.α.) καθώς και να καταθέτεις ηλεκτρονικά αιτήσεις για έγγραφα (π.χ. αναλυτική βαθμολογία). Επίσης, μέσω του φοιτητολογίου εγγράφεσαι στο τρέχον εξάμηνο, μην το αμελήσεις!

 

Forgot my password

Η εφαρμογή αυτή σας επιτραπεί να δηλώσετε ένα εξωτερικό email, το οποίο σε περίπτωση όπου ξεχάσετε το password σας για τις υπηρεσίες του hua μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ώστε να κάνετε απευθείας ανάκτηση κωδικού.

Για οδηγίες μπορείτε να παρακολουθήσετε το video.

 

Πλατφόρμα Τεχνικής Υποστήριξης (HelpDesk)

Με σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου τεχνικής υποστήριξης και εξυπηρέτησης, χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα helpdesk. Μπορείτε να υποβάλετε το αίτημα σας με τη μορφή ενός δελτίου υποστήριξης

Για να υποβάλετε ένα νέο δελτίο θα πρέπει να συνδεθείτε με τον ιδρυματικό σας λογαριασμό (@hua.gr) ενώ μόνο σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό καθώς αντιμετωπίζετε πρόβλημα σύνδεσης στο λογαριασμό σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο δελτίο χωρίς να απαιτείται είσοδος.

 

Github@hua

Τo Github προσφέρει στους φοιτητές ελεύθερη πρόσβαση σε διάφορα εργαλεία για ανάπτυξη λογισμικού όπως επίσης TLD+SSL, Cloud φιλοξενίατο Github Premium, error tracking υπηρεσία,Unreal Engine κ.α.

 

Google Workspace

Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google για την εκπαίδευση.

…που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ένα λογαριασμό e-mail της μορφής username@hua.gr με απεριόριστο χώρο, απεριόριστο χώρο αποθήκευσης στο Google Drive με το ίδιο λογαριασμό username@hua.gr καθώς και πληθώρα άλλων εφαρμογών όπως του Google classroom,  Google docs, κτλ.

 

Βιντεοδιαλέξεις με την χρήση του Big Blue Button

To λογισμικό αυτό είναι ανοικτού κώδικα/ελεύθερης πρόσβασης και έχει εγκατασταθεί πιλοτικά στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν πιλοτικά το λογισμικό αυτό και να βοηθήσουν στην πλήρη εγκατάσταση και υποστήριξη του στο Πανεπιστήμιο μας, παρακαλούνται να επικοινωνήσουμε με το προσωπικό του ΚΠΔ (Κέντρου Πληροφορικής και Δικτύων) ώστε να τους δοθεί πρόσβαση στο εν λόγω σύστημα.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε τον Oδηγό Xρήσης για Διδάσκοντες πατήστε  εδώ.